Visie

Goed Wonen Zaanstreek heeft een visie op de kwaliteit van de zorg, op de kenmerken van de doelgroep en op de kwaliteit van de woonvoorziening, zowel voor de gezamenlijke ruimte als voor het appartement van elke bewoner.

Gerichte zorg

Goed Wonen Zaanstreek koopt zorg in bij een organisatie die professionele zorg kan bieden. Dat wordt gefinancierd uit het persoonsgebonden budget (pgb) van de bewoners. Doordat we centraal inkopen, kunnen we zorg en begeleiding optimaal inzetten, zowel groepsgericht als persoonsgericht. We gaan uit van coachende begeleiders, die ook in de nacht beschikbaar zijn en worden bijgestaan door een gedragsdeskundige die periodiek overleg voert.

Bewonersprofiel

Je kunt samen leven met anderen, maar hebt ook behoefte aan een eigen appartement. Je zorgt goed voor jezelf en je eigen appartement. Daar mag je best begeleiding bij nodig hebben. Je wilt ervoor zorgen dat iedereen zich prettig voelt in de groep. Dat laat je zien in je gedrag. Je hebt dagbesteding of werk op minimaal 8 dagdelen per week. Je hebt een inkomen (bijvoorbeeld Wajong) en je hebt een indicatie voor zorg (ZZP VG 3 of 4). In de intake bekijken we of jouw profiel en dat van ons bij elkaar passen. Nog meer over het bewonersprofiel kun je lezen in ons Projectplan (zie pagina Downloads).

Een eigen thuis

Het wonen moet:
• structuur bieden
• de persoonlijke ontwikkeling stimuleren
• de zelfstandigheid vergroten
• vereenzaming voorkomen
De woonvorm beschikt over ongeveer 13 eenpersoons-appartementen. Elk appartement heeft een eigen voordeur, een woonkamer, een kleine keukenvoorziening, slaapgelegenheid en een douche-en toiletruimte.
Er zijn gezamenlijke ruimtes die huiselijk zijn ingericht, waar we samen eten en recreëren. Dat maakt het mogelijk om een band op te bouwen, elkaar te stimuleren en te ondersteunen in de persoonlijke ontwikkeling. Er is genoeg buitenruimte om te recreëren.
Voor de begeleiding is er kantoorruimte en een slaapgelegenheid.

Goed Wonen Zaanstreek

Toegesneden zorg en wonen voor jongeren met een verstandelijke beperking